En klok människa behöver sunda vanor

Det pratas mycket i tid och otid om hur viktigt det är att vi ger våra barn det de behöver i form av näring. Jag är den förste att hålla med. Jag ser nämligen direkt på en person om vederbörande håller en bra kosthållning eller inte, och det är framför allt som mest tydligt inom skolan. Elever som är trötta, hyperaktiva eller bara okoncentrerade har ofta väldigt dåliga matvanor, som innehåller mycket socker. Det är därför viktigt att speciellt dessa barn får i sig det de behöver för att orka gå i skolan och lära sig, för när man ser objektivt på det är det en ynnest för barnen att få gå i skolan och lära sig. Det är inte alla som har rätt eller möjlighet till det.

matvanor

Därför måste man tidigt i livet skapa vanorna och ge barnen förutsättningarna för att tackla skolsituationen på rätt sätt. På ett sätt som gör att de lär sig på ett bra sätt, hänger med och kan prestera, något som vi alla föräldrar hoppas på och närmast förväntar oss. Är det så att det är svårt att hitta på bra, näringsrika alternativ så finns det hjälp att få, på många håll, för den som är intresserad. Halsolinjen.nu är exempelvis ett sådant företag som ser till att vi människor kan få goda matvanor som gör oss till starkare och piggare individer i vardagen.

Visst är det så att det inte går helt och hållet att styra barnens kost. Men vi måste visa dem att det finns bra alternativ och samtidigt påtala de positiva effekterna av dem. Det gäller också att vara tydlig, och ibland hård, för att informationen ska gå in i deras hjärnor, tills dess att vi faktiskt kan se resultat av ansträngningarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *